Jezelf herkennen in de tarot

Zoals ik naar mezelf kijk, kijk ik naar de tarot.

Zoals ik naar de tarot kijk, kijk ik naar mezelf.

 

Ik vraag je om even te focussen op deze woorden. Wat voel jij nu? Het is de bedoeling dat de zinnen een beetje innerlijke wrijving veroorzaken. Misschien voel je spanning, een lichte ergernis, verdriet, hoop, verlangen of opluchting. Het kan allemaal. Alles is goed, zolang je maar iets voelt.

Deze korte reflectie-oefening is belangrijk voor iedereen die met de tarot aan de slag wil. Al je kennis over tarot heeft geen nut  (ik wou eigen zinloos schrijven, maar dat klinkt zo hard), als je niet naar jezelf wil kijken.

De tarot bestuderen dat vraagt tijd en moeite, maar dat is het enkel waard als jij ook naar jezelf wil kijken. Durf jij je eigen verlangens recht in de ogen te kijken? Durf jij je eigen pijn aan te raken? Ben jij iemand die kansen zoekt en grijpt? Wil jij jezelf helemaal accepteren?

Jouw persoonlijk verhaal wordt in de tarot weerspiegelt, maar je moet het natuurlijk wel willen zien. Je hebt niet altijd zin in die confrontatie (ik ook niet).  Soms kijk je vluchtig in de (tarot)spiegel of fixeer je je aandacht op een detail en zie je het grotere plaatje niet. En dat is helemaal oké. Als je maar weet dat hoe je naar jezelf kijkt, de manier is waarop je naar de tarot kijkt. (en visa versa)

Als je vanuit dit dieper weten, naar de tarot kijkt, heb je wonderlijke momenten van inzicht. Een aha of potverdorie moment. Een wow of verdrietig moment. Dat zijn de momenten waarop ik me altijd intens dankbaar voel dat de tarot op mijn pad gekomen is. Daarom heb ik gekozen om te leven met de tarot als leidraad. 

Wil jij waardevolle inzichten en zelf met de tarot aan de slag? Volg één van de   tarot boost trajecten van Divona   of neem deel aan een  gratis tarot webinar.