Spirituele boeken om te ontdekken

mijn favoriete auteurs
voor jou geselecteerd*

een goddelijke heks

Circe

Circe wordt veracht door haar goddelijke familie omdat ze anders is dan hen. Op haar pad wordt ze geconfronteerd met beproevingen en met zichzelf. Zo leert ze zichzelf kennen en haar kracht. Ze heeft talent om de goddelijke kracht van de aarde te gebruiken om de grillen van mensen en goden te ontwijken of te bestraffen. Ze is een heks. Gevreesd, verwenst en soms geliefd.

Meeslepend verhaal over waarin verschillende mythes verweven zijn. Over een vrouw die zichzelf ontdekt en van zichzelf leert houden, om wie ze werkelijk is.

wil je werken met affirmaties?

Je kunt je leven helen

De bestseller die Louise Hay schreef met eenvoudige maar waardevolle tips om je leven te helen en gelukkiger te leven. Wereldwijd zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren van dit boek verkocht.
De adviezen die Louise Hay geeft zijn gemakkelijk toe te passen. Zeker op momenten dat je behoefte hebt aan ondersteuning is dit boek ideaal. Door stap voor stap en op eigen tempo de suggesties te integreren in de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, ontwikkel je een liefdevolle en krachtige levenshouding.
In dit boek vind je inspirerende woorden, ervaringen uit het leven gegrepen, meditaties en affirmaties. Het werken met affirmaties is Louise Hays stokpaardje, als geen ander kan ze je ervan overtuigen om ermee aan de slag te gaan.

Dit boek heeft me jaren geleden geïnspireerd om zelf teksten te maken met affirmaties en ze vol liefde luidop te lezen.

Lees een fragment uit Je kunt je leven helen

actief werken met chakra energie

Werkboek Chakra

Anodea Judith vertelt op een heldere manier over het chakra systeem als sleutel tot kennis en geestelijke groei. Haar ervaring als psycholoog en yoga docente maakt van dit boek een praktisch gericht boek om aan de slag te gaan met je eigen energie-systeem.
Op die manier bevrijd je jezelf van frustraties, oude patronen en belemmerende overtuigingen.

Lees een fragment uit Chakra werkboek

over de invloed van Pamela C. Smith op de tarot

Secrets of the Waite Smith Tarot

Dit is een boek dat je zin doet krijgen om naar de details in je Waite spel te kijken. Vooral de artistieke bijdrage van Pamela Colman Smith bij de creatie van de Waite tarot wordt uitvoerig besproken. De informatie in dit boek is aanvullend op andere tarotboeken die je leren werken met de tarotkaarten van Waite. 

Lees een fragment uit Secrets of the Waite Smith Tarot

boek over tarot

mijn handig boekje over tarot

Tarot voor iedereen

Iedereen kan leren werken met tarot en inzicht krijgen in de tarotsymboliek. Duik in de tarotbeelden en ontdek de boodschap van de kaarten. Verbind je met de energie van de tarotkaarten en laat de beelden tot leven komen.

Lees een fragment uit Tarot voor iedereen

werken met je energetische verbindingen

Energiekoorden

Denise Linn vertelt op een vlotte manier over haar manier van werken met energie en het helen van je energiekoorden. Haar klare kijk op het leven en op energie zorgt ervoor dat je meteen aan de slag wil gaan met de adviezen. Ze doet je ook nadenken over de manier waarop je energetisch in het leven staat. De liefde voor het werken met energie is tastbaar doorheen dit boek.

Lees een fragment uit Energiekoorden

het artistieke leven van Pamela Colman

over het artistieke leven van Pamela C. Smith

Pamela Colman Smith - The Untold Story

 Een boek met veel informatie over de artistieke visie van Pamela C. Smith. Met achteraan het boekuitleg over de artistieke inbreng van Pamela in he tarotspel van Waite. Een rijkelijk geïllustreerd boek dat je een kijk geeft in de leefwereld van Pamela C. Smith.

Een boek waar ik graag in snuister op een rustige zondagochtend.

boek over vrouwen in magische ordes

over de vrouwen achter de schermen van de hermetische orde van de Golden Dawn

Women of the Golden Dawn 

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van een magische orde? Wil je over het fascinerend leven van priesteressen lezen? Dit boek neemt je mee in het leven van vrouwen die zich hebben gewijd aan een leven doordrongen van spiritualiteit en hierbij dikwijls tegen de stroom in roeiden.
Dit is een eerder academisch boek met veel gedetailleerde informatie. Goede kennis van het Engels is een must.
Ik heb dit boek langzaam gelezen, maar van elke pagina genoten!

leer een hexagram ontcijferen

De I Tjing - stap voor stap

Harmen Mesker weet je als geen ander te begeleiden om de I Tjing te gebruiken als wegwijzer op je pad. Een praktisch boek, dat je helpt om je eerste stappen te zetten op het pad van de I Tjing. Gebruik dit werkboek samen met het boek I Tjing.
Houd je van beeldende en filosofische taal? Denk je graag na over je pad? Zoek je graag naar wat verborgen is in jezelf en in je leven? Probeer even of de I Tjing je pad kan belichten!

Ik heb Harmen persoonlijk ontmoet en het is iemand die de I Tjing in zijn hart draagt.
Als ik niet de tarot raadpleeg, dan durf ik wel eens piepen wat de I Tjing me te vertellen heeft.

Lees een fragment uit De I Tjing stap voor stap

waar gaat je pad heen?

I Tjing - Het boek der veranderingen

De vertaling van de I Tjing door  Richard Wilhelm is de beste vertaling van de I Tjing, het boek der veranderingen. Het bevat ook een voorwoord van Jung. Jung heeft Richard Wilhelm enkele keren ontmoet, experimenteerde met de I Tjing en raadde het aan bij vrienden.
Jung had trouwens ook een grote interesse in tarot en astrologie.
Wil je met dit boek leren werken, dan raad ik aan het praktisch boek over de I Tjing van Harmen Mesker erbij te kopen.

Lees een fragment uit I Tjing met voorwoord van Jung

met plezier aan de slag met je tarotspel

Modern Witch Tarot Journal - Lisa Sterle

De leukste tarot journal die ik ken, met tips en prikkelende invulpagina's.  Voor creatieve tarotzielen, voor tarotisten die alles graag op een rijtje hebben of voor tarot-ontdekkers die een duwtje in de rug willen. Gaat goed samen met de Modern Witch Tarot.


zalig creatief ontspannen

Modern Witch Tarot Coloring Book- Lisa Sterle

Ik ga op vakantie en ik neem mee : een tarotspel, een kleurboek, kleurpotloden en een slijper.  Dit is een kleurboek dat uitnodigt om te kleuren  met grote en kleine kleuropdrachten. 


*Deze pagina bevat affiliatie links. Ik kan een commissie krijgen als je iets koopt via één van deze links.