veel gestelde vragen over spiritualiteit

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit is een breed gebied van gebruiken, overtuigingen en systemen waarbij men gelooft dat de mens verbonden is met een onzichtbare, overstijgende kracht. Spiritualiteit en spirituele overtuigingen zijn vaak verbonden met religies, tradities of stromingen.
Spiritualiteit biedt een wereldbeeld dat suggereert dat er meer is in het leven dan alleen wat mensen ervaren op zintuiglijk en lichamelijk niveau. Er is iets groters dat alle wezens met elkaar en met het universum zelf verbindt. Spiritualiteit tracht antwoord te geven op zingevingsvragen zowel over het leven als over de dood. Veel aandacht gaat naar de manier waarop mensen met elkaar, het universum of een hogere macht verbonden zijn.
Spiritualiteit en spirituele beleving zijn voor veel mensen een bron van troost , kracht, rust en zingeving. Wie actief zijn spiritualiteit in de praktijk brengt, kan gemakkelijker omgaan met uitdagingen in het leven, leeft gezonder en ervaart meer welzijn en geluk.

wat zijn de voordelen van spirituele healing?

Ondersteunen van spirituele groei en emotioneel evenwicht
Verhogen van de trillingsfrequentie van het lichaam, waardoor kosmische energie je kan helpen je verlangens te manifesteren.
Helpt om zowel lichamelijk als mentaal te ontspannen
Verhoogt de levensvreugde en het gevoel van welzijn
Door stress vermindering versterk je het immuunsysteem
Het normaliseert de bloeddruk
Het kan helpen bij acute (blessures) en chronische problemen (astma, eczeem, hoofdpijn, etc.) en helpt bij het doorbreken van verslavingen
Helpt pijn te verlichten
Het verwijdert geestelijke energieblokkades en brengt het lichaam in balans en harmonie
Helpt gifstoffen uit je systeem te verwijderen, waardoor je die gezonde gloed krijgt
Het helpt je een balans te vinden tussen alle dingen die je op een dag doet

Wat is innerlijk licht?

Licht verdrijft duisternis. Innerlijk licht verdrijft innerlijke duisternis. Het innerlijk licht maakt je ware zelf zichtbaar. Het is de essentie van het leven dat in jezelf aanwezig. Ze kent geen begin, nog einde, ze is eeuwig, ongebonden en onbeperkt. Je innerlijke spirituele realiteit kan je verkennen via meditatie, visualisatie en rituelen. Je wordt bewust van je ware spirituele identiteit. Je innerlijke licht straalt helder en wordt zichtbaar in jezelf en de wereld.

Wat is de astrale wereld?

Een onzichtbare werkelijkheid tussen het fysieke vlak en de hogere, goddelijke sferen. Het is een fysiek-energetisch niveau tussen het individue verbonden met de aarde en de universele, energetische werkelijkheid. Dit niet-fysiek niveau van bestaan vort de blauwdruk van fysieke werkelijkheid.
Andere namen innerlijke wereld, subjectieve wereld of alternatieve dimensie. Sommigen geloven dat het zich uitstrekt tot andere planeten en dimensie, waartussen astraal reizen mogelijk is
Het een innerlijk, spirituele wereld waar dromen, visioenen en verbeelding als bruggen tussen innerlijke niveaus worden ervaren. Het energetisch niveau waar magische actie vorm geeft aan fysieke manifestatie.

Ben ik een spirituele healer?

Als je een innerlijke roeping voelt om mensen, dieren of de wereldziel spiritueel te ondersteunen of te begeleiden, dan kan je die oproep beantwoorden actief anderen te helen. Hierbij gebruik je de energie van het universum om kracht te geven, pijn weg te nemen en balans te herstellen.

Ervaar je dat mensen gemakkelijk hun zorgen met je delen en zich kwetsbaar durven opstellen bij je, dan kan je er bewust voor kiezen om helend werk te doen. Probeer verschillende methodes uit en kies de methode die voor jou natuurlijk aanvoelt. De gekozen methode ondersteunt je om een kanaal te zijn voor helend licht en energie.

Wat is een spirituele gids?

Je spirituele gids is een energievorm soms omschreven als engel, waker, begeleider, opgestegen meester, voorouderlijke gids of totem-dier. Elke spirituele traditie heeft namen voor energievormen die verbonden zijn met de eenheid, het universum. Ze brengen boodschappen, delen hun wijsheid en ondersteunen je. Je ervaart hun aanwezigheid op momenten van diepe verbinding en bij het uitvoeren van belangrijke taken. Doe je spiritueel werk of voer je rituele uit , dan is het goed om je te verbinden met een energievorm. Druk het verlangen uit naar hun aanwezigheid en doe beroep op hun kracht, bescherming en wijsheid.