Creëer spiritueel geluk

Creëer spiritueel geluk met 9 beloftes aan jezelf

 

Creatief en avontuurlijk denken

Spiritueel geluk kan pas stromen als je je denken in beweging zet. Durf je gedachten in vraag te stellen en uit te dagen. Breek uit je comfortzone en lees over vormen van spirituele beleving waar je niet mee vertrouwd bent. Elke tradities en elke spirituele stroming heeft haar eigen bronnen. Ga op spirituele ontdekkingstocht.

Verlangens uitspreken en omzetten in intenties

Luister naar je hart. Waar zou jouw hart gelukkig van worden? Beperkende gedachten remmen ons vaak af om naar ons te verbinden met onze diepste verlangens. We durven ze pas uitspreken als we denken dat ze realiseerbaar zijn. De verlangens van je hart uitspreken is bevrijdend. Zo erken je je eigen onvervulde verlangens. Eenmaal uitgesproken zal je merken dat je gedachten minder vat hebben op je verlangens. Dit schept ruimte om je verlangens om te zetten in concrete intenties. Zo creëer je stap voor stap jouw pad van spiritueel geluk.


Spiritualiteit vrij en wild beleven

Spiritueel leven mag niet aanvoelen als een keurslijf. Je hebt het goddelijk recht om je spiritueel leven in te vullen zoals jij dit wil.  Welke gebruiken ondersteunen je bij het vorm geven van je spiritueel leven?  Welke tradities sluiten aan bij jouw levensvisie? Spiritualiteit draagt bij tot een lichter en gelukkiger leven.  Dit betekent dat je vrij bent om te kiezen waarin je gelooft en hoe je dit wil uitdrukken. Wees niet bang om spirituele dogma’s tegen de schenen te schoppen.

Nieuwe inzichten verwelkomen

Rotsvaste overtuigingen hebben de neiging om af te brokkelen. Hoe harder je eraan vastklampt, hoe minder houvast ze bieden.  Blijf spiritueel nieuwsgierig. Gun jezelf de vrijheid om van mening te veranderen als je merkt dat oude inzichten niet meer bij je passen. Door een open houding en vertrouwen in jezelf,  geef je jezelf ruimte om bewuste spirituele keuzes te maken.

Stilstaan bij wat je werkelijk wil

Ook op vlak van spiritualiteit bestaan er trends en hypes. Het aanbod aan cursussen, trainingen, hulpmiddelen en spirituele voorwerpen is enorm. Sta daarom regelmatig stil bij wat jij wil. Welke verlangens en noden heb je? Hoe kunnen spirituele diensten en producten tegemoet komen aan jouw behoeftes?
Vorm geven aan je spiritueel leven vraagt tijd, inspanning en (een beetje) geld. Hoeveel wil jij investeren in je spiritueel leven? Weet dat je gelukkiger wordt van praktische activiteiten dan van kennis of spirituele producten. Be-leef spiritualiteit zoals jij het wil.

Tijd nemen om niets te doen

Het is goed om tijd te besteden aan het vorm geven van je spiritueel leven. Misschien vier je jaarfeesten, heb je een wekelijkse les of neem je deel aan samenkomsten. Voel je niet schuldig als je even een pauze wil nemen, als je even wat gas terug neemt. Spiritualiteit is deel van jou, van je leven. Je stopt niet met spiritueel leven als je minder of geen spirituele activiteiten onderneemt.


De stroom van mogelijkheden omarmen

Leef met open armen. Weet dat het universum achter je staat. Voel je gedragen door de universele energie. Zeker op momenten dat je het gevoel hebt geen houvast te hebben, is het belangrijk om je niet af te sluiten van je spirituele kern en vertrouwen te hebben in je verbondenheid met het universum. Zo ontdek je kansen, nieuwe mogelijkheden en bloeit je leven open.

Elke dag geluk omhelzen

Dankbaar zijn voor klein geluk is je hart openstellen voor kleine wonderen. Kijk met een zachte blik naar jezelf en je leven. Zo geef jij jezelf elke dag een gratis cadeautje. De zon, de natuur, een glimlach, een complimentje zijn allemaal momenten waarop jij geluk kan delen en ervaren.

Zorg dragen voor jezelf en anderen

Jij bent belangrijk. Uit liefde voor het universum, ga je liefdevol en respectvol om met jezelf.
Hoe jij uitdrukking geeft aan je (spiritueel) leven, kan een inspiratiebron zijn voor anderen.  Mensen waarmee je een hartsverbinding voelt, zijn belangrijk. Koester ze, geniet van elkaars gezelschap, deel je liefde.

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.