Echte magie

Tips om je divinatie-talenten maximaal te benutten

In het boek Real Magic beschrijft Dean Radin 5 tips om je magische divinatie-talenten te maximaliseren. De tips zijn eenvoudig, maar fundamenteel aan magische praktijken. 
Bij elke tip geef ik extra duiding.

1. Ontspan

Bereik een staat van diepe lichamelijke ontspanning. 
Geest en lichaam zijn verbonden. Door je lichamelijk te ontspannen breng je verandering in je hersenactiviteit (en op langere termijn zelfs in de structuur van je hersenen). Als je bewust lichamelijk ontspant, neemt de activiteit in je voorste hersendelen toe 

(+ opvallend meer theta-golven). Deze activiteit wijst op een scherpere en beter gecoördineerde innerlijke waarneming.

2. Stabiliseer de geest

Voorkom dat gedachten afdwalen.
Je wil de innerlijke waarneming gedurende langere tijd kunnen sturen.

3. Stuur je geest

Geef de geest de opdracht zich te richten op een taak.
Je hersenen zijn als een orkest, elke zone heeft een eigen partituur. Jij bent de dirigent die alle zones laat samenwerken om je doel te bereiken.

4. Wacht met spanning

Geloof dat je informatie zal ontvangen en creëer een sensatie van opwinding.
Je rolt de rode loper uit voor de informatie. Je gaat er niet naar op zoek, maar nodigt haar enthousiast uit.

5. Bevestiging

Zoek naar een gevoel dat je overtuiging bevestigt.  Dit zal je helpen een onderscheid te maken tussen fantasie en verkregen informatie.
Je zal merken dat wanneer de verkregen informatie juist wordt waargenomen, dit telkens gepaard gaat met een sterk gevoel van bevestiging, verheuging, levendigheid of een versterkend gevoel.

De kwaliteit van de verkregen informatie kan verschillen of soms stroomt ze chaotisch binnen. Misschien lukte het niet om voldoende te ontspannen of je geest te stabiliseren. Misschien is dit nu niet het juiste moment om informatie te ontvangen. Weet dat informatie uit de universele bron je altijd een apart gevoel geeft.


Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.