Symboliek van de Koninginnen in de tarot : Kracht, Godinnen en Mineralen
18 december 2023 

Symboliek van de Koninginnen in de tarot : Kracht, Godinnen en Mineralen

Tarotkaarten zijn spiegels van onze innerlijke wereld, die je begeleiden op je pad van zelfontwikkeling.
De vier Koninginnen in de tarot zijn rijk aan symboliek die diep geworteld is in mythologie.
Elke Koningin biedt een schat aan symboliek en lessen die jou kunnen ondersteunen in je persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Door hun verhalen en archetypen te verkennen, ontdekken je diepere aspecten van jezelf en leer je eigen krachten in balans en harmonie te gebruiken.

Koningin van Staven: Vurige Creativiteit en Athena's Wijsheid

De Koningin van Staven staat in een woestijnlandschap, symbool voor haar vermogen om in uitdagende omstandigheden te gedijen en veerkracht te tonen. Haar geel gekleurde jurk en leeuwinnenkop op de mantelsluiting weerspiegelen de zonne-energie, wat duidt op vitaliteit en creativiteit. De zonnebloem in haar hand en de bloeiende staf symboliseren groei en flexibiliteit. Deze beelden roepen de geest van Athena op, de Griekse godin van wijsheid, kunst, strategie en oorlog, die bekend staat om haar moed, heldere geest en artistieke vaardigheden. Van haar kun je leren hoe je je creatieve krachten kunt inzetten en met artistieke flair onze innovatieve ideeën tot bloei kunt brengen.

De Koningin van Staven vindt haar mineralenmatch in citrien. Deze steen, bekend om zijn heldere, gele kleur, symboliseert zonne-energie en creativiteit, perfect resoneren met de vurige energie van de Koningin van Staven. Citrien staat bekend om zijn vermogen om creatieve processen te stimuleren, zelfvertrouwen te vergroten en negatieve energie te transformeren. Het moedigt aan tot expressie, inspiratie en het verhelderen van de geest.

 

Koningin van Kelken: Emotionele Diepte en Isis' Helende Kracht

De Koningin van Kelken zit op een troon aan een klifrand, omgeven door water en waternimfen. De schelp op haar troon en de vredige zee symboliseren de diepte van emoties en het onderbewustzijn. Deze beelden roepen herinneringen op aan Isis, de Egyptische godin van magie en genezing. Net als Isis, die haar man Osiris weer tot leven wekte, leert de Koningin van Kelken ons om emotionele wonden te helen en onze intuïtieve krachten te verdiepen. Zij nodigt ons uit om ons hart te openen voor empathie en naar innerlijke wijsheid te luisteren.

De Koningin van Kelken, met haar diepe emotionele resonantie wordt gespiegeld in de eigenschappen van maansteen. Deze steen, met zijn mysterieuze glans die doet denken aan de maan, staat bekend om zijn kalmerende en intuïtieve eigenschappen. Maansteen bevordert emotioneel evenwicht, helpt bij het navigeren van gevoelens en versterkt empathische vermogens. Het is een steen van innerlijke groei en kracht, resoneert met de genezende en magische krachten in jezelf  en helpt bij het ontsluiten van de diepe, intuïtieve energie.


Koningin van Zwaarden: Intellectuele Scherpte en Themis' Gerechtigheid

De Koningin van Zwaarden zit op een hoge troon, omringd door wolken, wat duidt op haar heldere intellect. De vlinders en de cherubijn op haar troon symboliseren transformatie en bescherming van heilige kennis. Deze beelden doen denken aan Themis, de Titan-godin van goddelijke orde en gerechtigheid in de Griekse mythologie. Themis' balans tussen wijsheid en gerechtigheid wordt weerspiegeld in de Koningin van Zwaarden. Zij leert je om met duidelijkheid en onpartijdigheid te denken, beslissingen te nemen en onze waarheid te spreken. Zo stimuleert ze om het leven evenwichtig en rechtvaardig te benaderen.

De Koningin van Zwaarden, met haar scherpe intellect, vindt een natuurlijke bondgenoot in blauwe saffier. Deze edelsteen, bekend om zijn diepblauwe kleur, symboliseert wijsheid, mentale helderheid en spiritueel inzicht. Blauwe saffier bevordert de concentratie, helpt bij het vinden van de waarheid en stimuleert een heldere geest. Het is een steen die besluitvaardigheid en rechtvaardigheid ondersteunt, waarmee het de intellectuele eigenschappen en eerlijke aard van de Koningin van Zwaarden weerspiegelt.


Koningin van Pentakels: Aardse Zorgzaamheid en Demeter's Vruchtbaarheid

De Koningin van Pentakels zit in een weelderige tuin, omringd door de symbolen van vruchtbaarheid zoals appels, peren en een haas. Haar troon, versierd met cherubijnen en geitenkoppen, benadrukt haar rol als voedster en beschermer. Deze beelden roepen de essentie op van Demeter, de Griekse godin van de landbouw en de oogst. Van de Koningin van Pentakels kun je leren over het belang van zorgzaamheid, zowel voor jezelf als voor anderen. Ze ondersteunt je bij het vinden van  balans tussen je materiële en spirituele leven en herinnert je aan de cyclus van groei en hernieuwing.

De Koningin van Pentakels, met haar aardse verbinding, resoneert sterk met smaragd. Deze edelsteen, bekend om zijn rijke groene tint, staat symbool voor vruchtbaarheid, overvloed en genezing. Smaragd versterkt de capaciteit om liefdevol en zorgzaam te zijn, en ondersteunt de harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het cultiveren van geduld, compassie en liefde, eigenschappen die naadloos aansluiten bij de voedende en beschermende energie van de Koningin van Pentakels.


 

 

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.