Leven in verbinding met je ziel
05 november 2022 

Leven in verbinding met je ziel

Je bent een ziel op ontdekkingsreis door de wereld.

Je reis op aarde begint op het moment dat je zielsenergie neerdaalt in de schoot waarin je groeit. Je bent verbonden met de aarde, nog voor je de eerste hap naar adem hebt genomen. Op je reis door de wereld kom je veel uitdagingen tegen. Het intens contact tussen jezelf in je lichaam en je zielsenergie vervaagt. Je bouwt een identiteit op, maar hoe meer je je verbonden voelt met wie je bent op aarde, hoe meer sluiers er hangen over het licht dat je ziel uitstraalt.
Je ziel, ongebonden aan tijd en ruimte, wacht op het moment waarop je terug verlangt naar een intense verbinding. Dat is het moment waarop je als mens de reis naar binnen maakt. De essentie van wie je bent, jij als ziel, ontwaakt in je lichaam. Je wordt je bewust van je verbinding met je ziel. Deze verandering in je bewustzijn is het beginpunt van je reis naar binnen, op zoek naar je essentie doorheen alle sluiers die over je ziel hangen. Je vraagt je af wie je bent en wat je taak op aarde is. Je wil jezelf op zielsniveau leren kennen.

Ontwaken en transformeren

Je bent een goddelijke ziel, deel van de universele energie, met een menselijke ervaring. Je bent hier omdat je deel bent van de evoluerende energie van het universum. Jouw ervaring als mens transformeert je zielsenergie en de totale energiestroom van het universum.
Tussen de vaste en beperkende energie van de aarde en de oneindige en ongebonden energie van je ziel is een groot contrast. Zodra je bewust bent van je zielsverbinding ervaar je de intense pijn van gebonden zijn aan de aarde. Het maakt je bewust van je beperktheid als mens, maar ook van je groeikracht en oneindig potentieel.
Je hebt de keuze om naar jezelf te kijken als mens gebonden aan de aarde of als ziel verbonden met de oneindige bron. Bewust kiezen om jezelf te zien als ziel op ontdekkingsreis door de aarde, laat je met andere ogen naar je aardse ervaringen kijken.

Diep contact maken met je ziel start altijd met een totale toewijding om een bezield leven te leiden.

In het begin van je ontwakingservaring wil je de intense verbinding met je ziel elke dag ervaren. Je wil thuiskomen bij jezelf en denkt dat dit niet mogelijk is via aardse ervaringen. Langzaam word je bewust van de taak van je ziel op aarde en besef je dat je lichaam een kanaal is waarlangs de universele energie van je ziel contact maakt met de gemanifesteerde energie van het universum.

Hoe sterker je vertrouwen in je zielscontact, hoe gemakkelijker jij kan verbinden met de heilige energie die door jou stroomt. Veranker je zielsenergie in je lichaam en leid je leven vanuit bezieling. Integreer je spirituele ervaringen in je dagelijks leven. Wees volledig aanwezig in je leven, zowel spiritueel, emotioneel, mentaal als fysiek. Steeds meer zal je de energie van je ziel herkennen in de manier waarop jij in het leven staat. Steeds meer durf je je zielsenergie zichtbaar maken in de manier waarop je met anderen omgaat, plannen maakt en uitvoert. Je unieke zielsfrequentie doordringt de materie en brengt ze in beweging,

Het contact met je ziel transformeert je leven, omdat haar energie alles doordringt. Ze brengt je diepe wijsheid, grenzeloze liefde en rotsvast vertrouwen. Jij, je ziel, de manifestatie en het grenzeloze universum zijn één, in totale verbinding.


Hoe met de energie van je ziel verbinden?

Je ziel is altijd aanwezig. Door bewust aandacht te besteden aan je zielscontact, versterk je de communicatielijn tussen jezelf als mens en je zielsdeel. Creëer een vaste manier om je te verbinden met je ziel. Maak in je huis een klein altaar met voorwerpen en beelden die je kracht geven. Kies bewust de spirituele instrumenten waarmee je wil werken. Ze hebben een transformerende kracht en vormen een energiekanaal : tarotkaarten, godinnenkaarten, orakelkaarten, kristallen, essentiële oliën, pendelen,… Welk spiritueel instrument je ook kiest, gebruik het als jouw medium voor transformatie en verbinding met je fysieke zelf, je zielsdeel en het universum.


Durf jij de controle over je leven in de handen van je ziel leggen?


De transformatie die je ondergaat door de verbinding met je ziel volgt een eigen pad met momenten van loslaten, verandering, bevestiging en af en toe het gevoel dat je leven stuurloos is. Vertrouw op elk moment op de dichte nabijheid van je ziel en maak contact met je hart. Voel de liefdevolle en helende energie die uit je hart stroomt. Dank je hart voor haar helende energie en stuur helende energie terug naar je hart.
Tijdens het proces komen herinneringen naar boven uit het verleden en visoenen over je toekomst. Gedachten en emoties kunnen hierbij overweldigend zijn. Als je weet dat die bij het proces horen en van voorbijgaande aard zijn, krijgen die gedachten en emoties geen greep op jou en jouw leven. Diep contact maken met je ziel start altijd met een totale toewijding om een bezield leven te leiden. Je stelt je open om een kanaal te zijn voor universele energie en die op een unieke manier zichtbaar te maken op aarde. Vertrouw erop dat je ziel je aanwijzingen geeft.

Welke gevoel of gedachte licht op in je hart? Voel je een tinteling over je lichaam als je aan een project denkt? De ziel communiceert meestal via kleine tekens, waardoor de signalen van je ziel in het begin vaak onopgemerkt blijven. Durf jij de controle over je leven in de handen van je ziel leggen? Door dit te doen kan je zielsenergie in elke emotie, gedachte en actie doordrongen. Je contact met je ziel is niet onderhandelbaar. Je kan het contact met je ziel niet aan en uit zetten met een schakelaar. Het contact is niet altijd even intens, én dat hoeft ook niet, maar ze is blijvend. Communiceren met je ziel voelt heel natuurlijk aan, elke dag opnieuw.

De communicatie met je ziel is de ene keer heel subtiel en soms overweldigend. Sta open voor elke manier waarop je ziel met jou in contact wil treden. Stel je elke dag open voor contact en doe dit op een onvoorwaardelijke manier. Je overgave aan een bezield leven is een boodschap aan het universum, om je leven te verbinden met de universele energiestroom.

Wil jij je zielsmissie activeren?  Lees  het artikel op mijn blog
Wil jij ja zeggen tegen je ziel en wil je ondersteuning bij het zetten van deze stap, vraag een transformatie sessie aan.Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.