Magisch werken in je spirituele werkplaats
05 maart 2023 

Magisch werken in je spirituele werkplaats

Maak gebruik van je tarotspel om een innerlijke tempel te creëren. Vanuit die tempel geef je vorm aan je spiritueel leven en kun je tarotkaarten duiden vanuit een diepe verbinding met je ziel en het universum.

Creëer je innerlijke tempel aan de hand van tarot

Tempels zijn altijd een plaats geweest van verbinding, heling en kennis.
Een heilige plaats voor diep contact met de natuur, met jezelf en de bron van alles.
Niet elke tempel is zichtbaar; diep in jou is een tempel verborgen. Een heilige ruimte in jezelf die altijd toegankelijk is op momenten dat je magisch werk doet, heling activeert, verbinding met je ziel zoekt of behoefte hebt aan troost.

Een tempel is een heilige plaats, voor diepe connectie met je essentie en de universele, goddelijke energie. In verbinding met jezelf en het universum ervaar je een dieper weten, rust, heling en is transformatie tot een uniek mens, verbonden met de zichtbare en onzichtbare wereld, mogelijk.


De structuur van je tarotspel helpt je om een innerlijke tempel op te bouwen. Bovendien is ze een gids die de weg wijst in je tempel en helpt om je tempel in te richten.


Jouw heiligdom

Het bijzondere aan tarot is dat ze niet alleen de basis kan zijn van je innerlijke tempel, maar ook een uiterlijke tempel is dat je overal kunt meenemen. Tarot, je mobiele tempel. Ideaal voor wie spiritueel vrij wil leven. Je tarotkaarten zijn stapstenen naar je innerlijke tempel en toegangspoorten naar de wijsheid die in jou aanwezig is. Je kunt altijd en overal via de tarotkaarten je verbinden met je innerlijke spirituele werkplaats.

Jij bent de priester(es) van je tempel en vult je rol in zoals jij dit wilt. Laat hierbij voorgeprogrammeerde ideeën los van het beeld dat je hebt over priesters en priesteressen. Het is je spiritueel recht om dit op jouw unieke manier in te vullen en je hoeft het voor jezelf helemaal niet ingewikkeld te maken. Leg jezelf geen grenzen op, wees nieuwsgierig!


Jouw spirituele werkplaats

Rituelen, visualisaties, geleide meditaties en kaartleggingen, vanuit diepe verbinding met je essentie, helpen je om een innerlijke tempel te creëren. Een heilige ruimte voor al je magische werk.

Je innerlijke tempel is een veilige plaats en een heiligdom, uniek ontworpen door jezelf en voor jezelf. Maak er een plaats vol kracht van, verbonden met je dynamische levensenergie en het universum. 

Denk na over de activiteiten die je wilt uitvoeren in die ruimte en welke doelen je wilt bereiken met je magisch werk. Elke kaartlegging, elk ritueel, elke heling die je uitvoert in de zichtbare wereld zal vanuit dan verbonden zijn met je innerlijke krachtplaats.

Het opbouwen van een innerlijke tempel doe je door je innerlijke tempel regelmatig te bezoeken.
Wil je tarot gebruiken om je innerlijke heilige ruimte vorm te geven?

Probeer deze visualisatie oefening

  1. Begin met de intentie om een innerlijke tempel te creëren die zal dienen als een veilige, heilige ruimte voor je om je innerlijke zelf te verkennen en je te verbinden met je innerlijke krachtbron.

  2. Spreid de Grote Arcana en kies een tarotkaart die met je gevoel resoneert. Deze kaart is een visuele steun bij het vormgeven van je innerlijke tempel.

  3. Zoek een rustige ruimte. Zet je op het puntje van je stoel, met je voeten stevig op de grond. Concentreer je op je ademhaling. Iedere keer je uitademt ervaar je dat het contact met je innerlijke wereld intenser wordt.

  4. Kijk, op een ontspannen manier, één à twee minuten naar je gekozen tarotkaart. Sluit daarna je ogen en visualiseer je innerlijke tempel. Stel je voor dat je door een deur of poort loopt en een mooie, serene ruimte binnengaat. Roep het beeld van de tarotkaart op en vul de ruimte met de energie van je gekozen tarotkaart.

  5. Neem tijd om je innerlijke tempel te verkennen. Let op de kleuren, texturen en geluiden om je heen. Wat zie, hoor en voel je? Voel de ruimte tot leven komen in jezelf.  Geniet van de tijd die je doorbrengt in je innerlijke tempel. Voel hoe de tempel voor jou een plaats is van herbronning en transformatie.

  6. Gebruik de beeldtaal van de tarot om je innerlijke ruimte in te richten. Voorzie een altaar, het is jouw werktafel waarop je energie met elkaar laat samenvloeien en je innerlijk leven met de zichtbare wereld verbindt.  Kies een plaats uit voor een comfortabele zitbank, waar je kunt rusten,  innerlijke reizen maakt en de verbinding met je ziel verdiept.

  7. Neem plaats op de zitbank in je heiligdom en maak bewust contact met je ziel. Vertel aan je ziel dat je een innerlijke ruimte hebt gecreëerd voor magisch werk. Nodig je ziel uit om samen met jou tijd door te brengen in je innerlijke tempel om zo de energetisch band te versterken.

  8. Vooraleer je afscheid neemt van je ziel en de innerlijke werkruimte verlaat, druk je je dankbaarheid uit voor haar aanwezigheid en de energetische verbinding.

Vergeet niet dat je innerlijke tempel altijd voor je beschikbaar is, en dat je er naar terug kunt keren wanneer je magisch werk wilt doen, je verbinding met je ziel wilt versterken of wilt herbronnen. Laat de energie van de tarot je leiden en inspireren op je pad van transformatie.

Wil je deelnemen aan de tarot workshop? Klik op de afbeelding voor meer informatie

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.