Ontdek de magie van blind tarotkaarten lezen
14 maart 2024 

Ontdek de magie van blind tarotkaarten lezen

Heb je ooit gehoord van "blind" tarotkaarten lezen? Het is een interessante manier om op een dieper niveau met de tarotkaarten te leren werken. Deze aanpak duikt rechtstreeks in de wereld van intuïtie en gevoel en laat je kennismaken met de verborgen boodschappen van de tarotkaarten, zonder dat je eerst wordt beïnvloed door de afbeeldingen.

Creëer je heilige plek

Begin met het vinden van een plek waar je je volledig kunt concentreren op je tarot, vrij van afleidingen. Dit kan een speciale hoek in je huis zijn, je favoriete stoel of zelfs een rustige plek in de natuur. Het belangrijkste is dat je je er comfortabel en ongestoord voelt.

Overweeg een klein ritueel uit te voeren om jezelf en de ruimte te zuiveren en te verbinden met de onzichtbare wereld. Je kunt dit doen door een kaars  aan te steken, wierook te branden of het plaatsen van enkele kristallen rondom je. Deze simpele handeling helpt je om je intentie te zetten voor de sessie en creëert een overgang van het alledaagse naar het sacrale.

Neem enkele minuten om diep te ontspannen en je geest tot rust te brengen. Je kunt dit doen door simpelweg stil te zitten en te focussen op je ademhaling. Visualiseer hoe je met elke uitademing spanning loslaat en met elke inademing rust en kalmte verwelkomt.

Visualiseer een licht om je heen dat je zuivert en beschermt. Stel je voor dat dit licht alle negatieve energieën afweert en je omhult met een beschermende barrière. Dit is jouw persoonlijke ruimte, veilig en klaar voor het energetisch verbinden met je kaartspel..

Energie mixen

Voordat je de kaarten schudt en trekt, neem een moment om dankbaarheid te voelen voor de wijsheid die ze je zullen brengen. Het maakt niet uit wat de kaarten onthullen; elke kaart is een geschenk, een kans voor groei en begrip.

Nu is het moment aangebroken om jouw energie met de kaarten te vermengen. Schud je kaartspel en splitst ze zo goed mogelijk in het midden. Dit helpt je om de aandacht te richten op jezelf en je verbinding met je tarotspel. Vraag aan de tarot om via de kaarten jou innerlijke te spiegelen. Laat het kaartspel zelf “beslissen” welke energie ze spiegelt, misschien toont ze een diep verlangen of een obstakel op je pad. Vertrouw op de wijsheid van de tarot en laat verwachtingen los tijdens het schudden van de kaarten.

Volg je energiestroom

Spreid de kaarten voor je . Visualiseer dat er in je vingers kleine energetische voelsprieten zitten en laat je voelsprieten zachtjes de energie van de kaarten aftasten. Voel de tintelingen in je vingers, raak de kaarten even vluchtig aan. Ervaar de magnetische aantrekkingskracht tussen jezelf en je tarotkaarten. Trek een kaart en leg je hand op de kaart.

Breng nu je hand naar je derde oog en raak met je vingertoppen je derde oog aan. Zijn er sensaties, emoties of gedachten die spontaan opkomen? Wat ziet je innerlijk oog?  Deze eerste indrukken zijn krachtige inzichten die je intuïtie weerspiegelen.

De onthulling

Wanneer je klaar voelt, draai de kaart om. Neem een moment om de afbeelding in je op te nemen, de kleuren, symbolen en figuren die op de kaart staan. Laat deze beelden rustig op je inwerken, zonder haast om hun betekenis onmiddellijk te ontcijferen.

Nu is het moment aangebroken om het innerlijk beeld dat je energetisch hebt waargenomen te verbinden met de beeldtaal op de kaarten. Dit is de fase waarin het intuïtieve en het visuele samensmelten tot een rijkere, meer gelaagde interpretatie van je lezing.

Welke elementen trekken onmiddellijk je aandacht? Zijn er specifieke details die resoneren met wat je eerder hebt gevoeld of gedacht? Vind je directe echo’s van je intuïtie in de beelden of zijn er verrassende verschillen die je uitnodigen om je interpretatie te verdiepen?

Neem notities en reflecteer

Na de verbinding te hebben gelegd tussen je intuïtieve waarnemingen en de rijke beeldtaal van de tarotkaart, gun jezelf dan een moment om hierover te reflecteren en aantekeningen te maken in je tarotdagboek. Noteer je intuïtieve ervaringen zonder enig oordeel en wat in het bijzonder je aandacht trok bij het zien van de kaart. Vervolgens, beschrijf hoe deze twee waarnemingen elkaar aanvullen en samenvloeien tot een samenhangend geheel. Deze reflectie helpt je de verschillende stromen van informatie te integreren en benadrukt de synchroniciteit tussen je innerlijke beelden en de externe symbolen van de tarotkaart.

Je intuïtieve en visuele waarnemingen versterken en complementeren elkaar. Door je open te stellen voor zowel de energetische als de visuele boodschappen die de kaarten overbrengen, verbreed je je vermogen om diepere niveaus van wijsheid en inzicht in jezelf en de wereld om je heen te ontsluiten.

Waarom zou je dit proberen?

Het blind lezen van tarotkaarten brengt je in contact met je intuïtie op een manier die echt uniek is. Het is alsof je een direct lijntje hebt met je onderbewustzijn en de universele energie. Plus, het is een geweldige manier om je tarotvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je persoonlijke en spirituele groei te stimuleren.

Dus, klaar om het mysterie van de tarotkaarten op een hele nieuwe manier te verkennen? Pak je tarotspel en laat de magie beginnen. Wie weet welke verborgen inzichten op jou wachten! En vergeet niet, elke ervaring, elke gedachte die je opschrijft in je tarotdagboek, brengt je een stapje dichter bij je ware zelf. Veel ontdekkingsplezier!


Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.