Ben jij spiritueel wakker?

Spiritueel ontwaken gaat gepaard met een wervelwind aan ervaringen. Het is een reis vanuit je eigen donkere aarde naar je eigen licht. Voor iedereen die spiritueel ontwaakt is de reis anders. Altijd gaat ze gepaard met uitdagingen, momenten van inzicht, ervaringen die je leven op de kop zetten, jezelf loslaten en jezelf terugvinden.

Spiritueel ontwaken is geen doel op zich. Het is een ontvouwing van de essentie van je leven, het volbrengen van je zielsmissie. Je kan je eigen transformatie van rups naar vlinder, ondersteunen door contact te maken met je levensstroom en jezelf af te stemmen op waar je nu staat op je groeipad. Als je dit doet herken je typische en universele kenmerken van spiritueel ontwaken, die actief zijn in je leven. Iedereen die bewust spiritueel leeft, zal verschillende kenmerken herkennen. Benieuwd?

Patronen waarnemen

Steeds meer patronen in je leven vallen op. Bepaalde gewoontes en relaties worden door een andere bril bekeken. Je wordt je bewuster van de manier waarop je in het leven staat. 
Je stelt jezelf vragen. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is mijn levensmissie? Als je jezelf deze vragen stelt, is het alsof je een licht aansteekt in een donkere kamer. Dat kan wel even verwarrend zijn, want je stelt dingen in vraag die je vroeger heel normaal vond.  De eerste stap in groei is altijd bewustwording van je leven zoals het is, gevolgd door een impuls om iets te willen veranderen.

Het voelen van verbinding

Je hebt behoefte aan relaties waarin een sterke hartsverbinding is. In je communicatie hecht je meer belang aan inhoud, de manier van communiceren en het versterken van banden.
Je gaat bewuster om met relaties. Welke relaties wil je koesteren? Hoe maak je contact met mensen die je niet persoonlijk kent? Hoe kan je een bijdrage leveren tot de samenleving?

Naar je kern

Door de jaren heen neem je overtuigingen aan. Je leert vanaf jonge leeftijd kijken naar jezelf door de ogen van anderen. Als je spiritueel ontwaakt zie je de lagen die anderen over jouw schitterende kern hebben gehangen. De etiketten, verwachtingen en beschrijvingen over jezelf gebaseerd op de visie van anderen en de maatschappij als geheel, hangen als sluiers over je kern. Misschien zijn er zoveel lagen dat jij je eigen kern zelf niet meer herkent. Als je spiritueel ontwaakt kan je steeds beter door die sluiers kijken en gemakkelijker sluiers verwijderen. Je schitterende kern is steeds meer zichtbaar voor jezelf en anderen.

Innerlijke vrede

Je staat steeds meer midden in je eigen leven. Je voelt dat omstandigheden je minder uit evenwicht brengen.  In het centrum van je leven, vind je een punt van rust.
Als je leeft vanuit je kern overweldigen je emoties je minder. Je richt je op de positieve emoties die je ervaart en kan je negatieve emoties gemakkelijker tot rust brengen.

Het vergroten van je intuïtie

Alles is energie. Als je jezelf, de wereld, je tarotkaarten, het universum ziet als energie dat met elkaar communiceert, dan is het voor jou gemakkelijker om alle informatiestromen met elkaar te verbinden. Het verbinden van die stromen is een vaardigheid dat je kan trainen. Dat begint met aandacht geven aan energie in en rond je. Je leert de taal van de energie en de manier waarop de energie met jou communiceert. Zo krijg je onbeperkte toegang tot een immens grote poel van gemanifesteerde en niet-gemanifesteerde kennis.

Synchroniciteit ervaren

Je ervaart dat innerlijke en uiterlijke gebeurtenissen samenvallen en dat dit voor jou betekenis heeft.
Dit kan zo’n diepgaand moment van emotie en inzicht zijn, dat die ervaring een grote impact heeft op jou en je leven.

Als jij synchroniciteit aanvaardt als een manier waarop je kan communiceren met de energie van de totale zichtbare en onzichtbare schepping, heb je een blijvend en onbeperkt (spiritueel) informatiekanaal.

Meer empathie

Empathie is je vermogen om gevoelsmatig mee te kunnen trillen met anderen. Hierdoor kan je beter inleven in de emoties en gedachten van anderen. Hierdoor verandert de manier waarop je denkt over anderen, zonder dat je hier grote inspanningen voor moet doen. Geleidelijk aan verandert je mensbeeld. Je kijkt op een andere manier naar anderen en naar jezelf. Je bent vriendelijker en aandachtiger in je contacten.


Angst loslaten

Zodra je denken en emoties meer tot rust komen, voel jij je veiliger en omringd door een krachtige energie. Dat is het moment waarop je meer aandacht besteed aan wat werkelijk belangrijk is. Zodra je helder weet, wat jouw sleutel is om vol in je eigen leven te staan, maak je je minder zorgen om de toekomst en kan je spijt om het verleden loslaten. Je leven is gelijk aan het nu. Je verleden en je toekomst zijn enkel aanwezig in je hoofd. En wat er in je hoofd omgaat, daar heb jij 100 % zeggenschap over. Kiezen om in het nu-moment te leven is angst loslaten.

Authentiek leven

Als je leef vanuit je eigen centrum, dan leef je vol vertrouwen in jezelf en heb je een sterk gevoel van zelfwaarde. Je voelt geen druk om te leven volgens de normen en waarden van anderen. Je voelt je intens tevreden met wie je bent en de keuzes die je maakt in het leven.
Je leeft vanuit je eigen centrum en inspireert op deze manier anderen. Je denkt, voelt, spreekt, leeft vanuit je kern, zonder de behoefte anderen te overtuigen van je inzichten of levensvisie.
Dit maakt dat anderen zich naar jouw energie aangetrokken voelen en met jou willen verbinden.

Bloeiend leven

Ben je spiritueel ontwaakt, dan ervaar je meer balans in je leven. Je hoeft geen moeite te doen om positieve emoties te ervaren, je voelt je verbonden met het leven, de mensen rond je vibreren op dezelfde golflengte, je ervaart je leven als betekenisvol en bent tevreden met hoe jij in het leven staat. Je uiterlijk leven spiegelt je innerlijk leven. Je leeft uitbundig vanuit je eigen kracht. Jij bent de sleutel tot je bloeiend leven.


Heb je het even moeilijk? 
Gebruik een affirmatie die je ondersteunt in je spirituele ontpopping.


Elke dag sta ik een stapje dichter bij mezelf

22 affirmaties bij de Grote Arcana

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.