geliefden in de tarot

Tarotkaart De Geliefden

In tarotkaart de Geliefden staat de zon op haar hoogtepunt. De engel Rafaël spreidt zijn vleugels en armen wijd uit en zegent de naakte mensen en de aarde met levenskracht. Rafaël betekent: genezer van God. Hij wordt onder andere geassocieerd met Mercurius, de bode van de goden bij de Romeinen. De naam de Geliefden is een beetje misleidend, want deze kaart gaat niet over de romantische liefde, maar over elkaar leren kennen, het vergaren van kennis door ontmoeting en communicatie.

De berg op de achtergrond verwijst naar initiatie. Door elkaar te ontmoeten in alle puurheid, ontstaat de mogelijkheid om samen een stap verder te zetten. Je wordt samen deel van een groter geheel.

Waar bevinden deze twee naakte mensen zich en wie zijn ze? Zouden het Adam en Eva kunnen zijn in het Aards Paradijs? Ja!
Eva heeft haar blik op de engel gericht, alleen zij weet dat de engel hen zegent. Misschien heeft ze al in de appel uit de boom van kennis gebeten? Naast Adam is een levensboom met twaalf vruchten en geneeskrachtige bladeren te zien.
Adam en Eva genieten van een zalig leventje. Al lijken ze wel een beetje afwezig, verblind door alles wat het Aards Paradijs te bieden heeft. Ze kennen nog geen verlangen naar materieel bezit en willen zelf niets veranderen aan de tuin waarin ze leven. Alles lijkt perfect, maar is dat werkelijk zo? 

 


Meer weten over tarot?
Lees mijn antwoorden op veel gestelde vragen over tarot.