magische kunst

Magie is de Wetenschap en Kunst van het Veroorzaken van Verandering in Overeenstemming met de Wil.

Elk woord in deze zin doet je nadenken over jezelf en je kijk op het leven. Als je magie bekijkt als een wetenschap en vanuit die visie naar jezelf en de wereld kijkt, dan kan je jezelf en de wereld beïnvloeden en veranderen. Dat vraagt een plan van aanpak en dat start bij het begrijpen van jezelf. Tegelijk is het een kunst, dat creativiteit, durf en passie vereist. Als je magie beoefent, breng je energie in beweging en eenmaal energie in beweging is gezet, kan je ze nog moeilijk een halt toeroepen. Als je niets wil veranderen, beoefen dan geen magie!

De beweging in de energiestroom wordt zichtbaar in de veranderingen in jezelf en de wereld waarin je leeft. Nu kan je nog van alles willen veranderen in je leven als het niet in overeenstemming is met je wil, dan lukt het niet. Je ware wil leren kennen, je eigen pad bewandelen is dus een vereiste om magisch te kunnen leven.

Je bent 100% magisch. En jij bent het enige instrument dat je nodig hebt om aan magie te doen. Alle voorwerpen die je gebruikt in je rituelen zijn magisch van aard omdat ze je helpen te focussen op je ware wil, je creativiteit ondersteunen en je passie kracht geven.

Tarotkaarten zijn voor mij sacrale voorwerpen en een kaartlegging is een ritueel. Je tarotkaarten zijn doordrongen van je energie, van jouw levensvisie, van jouw intenties, van jouw creatieve kracht. Met die energie voer jij tijdens een kaartlegging een ritueel uit; Een ritueel die de banden tussen jezelf, de kaarten en het universum versterkt.

Wil jij iets veranderen aan jezelf of je leven? Bekijk het eens vanuit een magisch standpunt.

Enkele vragen die je kunnen helpen hierbij :

  • Welk pad bewandel je nu? Is dit het pad dat bij jou past?
  • Wat wilt jouw ziel realiseren?
  • Wat wil je veranderen?
  • Wat is je creatief kanaal?
  • Wat doet je hart sneller kloppen?

 Leef met een vleugje magie!


Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.