Kalmerende tarotkaarten

Wanneer je het gevoel hebt dat je constant onder druk staat, je niet krachtig voelt en overweldigd wordt door gevoelens en gedachten, dan kan kijken naar tarotkaarten je terug tot rust brengen. Tarotkaarten kunnen je ondersteunen om emoties en gedachten die je belemmeren om gelukkig te leven, te verwerken en los te laten. Het beeld spreekt tot je onbewuste en gaat daarmee in interactie.

Elke tarotkaart heeft een andere energie en een andere manier om in verbinding te gaan met het onbewuste.
De kaarten met de krachtigste energie zijn de grote arcana en de vier azen.
Ga door je stapel kaarten heen en kies enkele kaarten die je aanspreken vanwege hun kalmerende energie.
Mijn suggesties : de Keizerin, Kracht, de Geliefden, de Gehangene, de Heremiet, de Ster, de Zon, de Wereld, de Aas van Bekers en de Aas van Pentakels.

Leg een kaart voor je en verwoord met één woord wat je van de kaart verwacht. Je kan bijvoorbeeld vragen om ondersteuning, bescherming, heling, loslaten, reiniging of transformatie. Scan de kaart met je lichaam. Hoe voelt de energie van het beeld aan in je buik, in je hart en in je hoofd.

Voel je een bevestiging dat je de energie van de kaart nu nodig hebt? Maak je finale keuze en kies één kaart waar je gedurende een langere periode mee wilt verbinden.

Je kan de tarotkaart op je huisaltaar zetten, bij een foto van jezelf zetten. Kopieer de kaart en neem het overal met je mee in je tas of jaszak. Leg de kaart op je nachtkastje. Je energie werkt op je in, het vraagt van jou geen inspanning. Laat de energie van de kaart je omhullen en aanvaard de helende en kalmerende energie van de kaart.

Je kan een kristal of juweel op de gekozen tarotkaart leggen. Visualiseer hoe de kalmerende energie van de tarotkaart in je kristal of juweel stroomt. Draag het kristal of het juweel bij je. Leg je het af en toe terug op de kaart voor een liefdevolle oplading met kalmerende energie.  

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.