de ster in de tarot

Tarotkaart De Ster

In tarotkaart de Ster knielt een naakte vrouw neer aan een grote poel met water. De linkerknie van de vrouw is op het land en haar rechtervoet in het water. Zij giet het Levenswater uit twee grote kannen en bevloeit daarmee de zee en het land. Hiermee verbindt ze de pure energie van Water (zuiver gevoel) met de pure energie van Aarde (vaste materie). Een grote stralende ster omringd door zeven kleinere sterren verlicht dit tafereel. De zeven kleinere sterren verwijzen naar de zeven planeten die bekend waren in de 15e eeuw, namelijk de maan, Mercurius, Venus, de zon, Mars, Jupiter en Saturnus. De maan en de zon zijn uiteraard geen planeten, maar dat wist men in die tijd nog niet.

De grote stralende ster met acht stralen verwijst naar de ster van de godin Venus. Die ster werd door vele oude culturen gebruikt om te verwijzen naar de Goddelijke Vruchtbaarheid. De goddelijke vrouw schenkt haar spirituele gaven vrijelijk uit over de wereld.

Achter haar verschijnt een glooiend landschap met rechts een struik waarop een vogel neerstrijkt. Dit symboliseert het neerdalen van kennis en intelligentie en alles wat hieruit voortvloeit: gedachten, ideeën, principes en de rede.

Zij stelt de oude wijze vrouw voor in de vrouwelijke drie-eenheid. Haar kennis is zeer waardevol en ze deelt die met iedereen die op zoek is naar innerlijke wijsheid. Als een moeder toont ze veel begrip en biedt ze je een luisterend oor.