zegewagen in de tarot

Tarotkaart De Zegewagen

Wie vertrekt er op reis? En waar gaat die reis heen? Het zou de zoon van de Keizer en de Keizerin kunnen zijn die zijn toekomstig Koninkrijk wil leren kennen. Als hij weer thuiskomt, wordt hij de nieuwe leider, maar zover zijn we nog lang niet.

Op zijn riem staan alle tekens van de dierenriem. Hij moet een volledige cyclus doorlopen voordat hij opnieuw op zijn beginpunt zal aankomen. Pas als hij alle facetten van het leven heeft ervaren, kan hij terugkeren.

 De reis van de Prins is een metafoor voor de reis die de ziel maakt door de materie. Op de schouders van de wagenmenner zie je twee maanfases. Net als de maan zal hij verschillende cyclussen moeten doorlopen. Hij zal in kracht toenemen, groeien, succes ervaren, hoogtepunten beleven en merken dat ook teleurstellingen eigen zijn aan het leven. De materie wordt voorgesteld door de vierkante wagen die getrokken wordt door twee sfinxen. Net als de pilaren in de kaart van de Hogepriesteres zijn ze verschillend van kleur. Om de wagen in de juiste richting te sturen zal hij de vaardigheden van beide sfinxen op een juiste manier moeten combineren. Teugels ontbreken om hen instructie te geven. Het sturen is een volledig innerlijk proces, dat grote vaardigheden en concentratie verlangt. Het zal voor hem een uitdaging zijn alle emoties onder controle te houden en tegelijk zich niet volledig te laten leiden door het logisch verstand.

De energie van de Grote Moeder, afgebeeld in de sterrenhemel boven hem en op de achtpuntige ster op zijn kroon, zal een grote hulp zijn bij het uitvoeren van zijn taak. Door zich met haar energie te verbinden, zal hij steeds intuïtief de juiste beslissing nemen.