Bewust verbinden met de energie in de tarot
14 juni 2022 

Bewust verbinden met de energie in de tarot

Jij bent de sleutel

Je bent lichaam, geest, ziel en deel van het universum. Je bent zichtbaar en onzichtbaar. Je bent zowel een tastbare vorm als stromende energie.  
Jouw energie is de sleutel om je te verbinden met de tarotkaartenAls je een tarotkaart trekt, reik je bewust met jouw energie naar die van de kaarten. Je legt een energetische verbinding tussen jou en de kaarten. Zodra je een kaart omdraait en het beeld ziet, wordt de verbinding versterkt. Het beeld activeert een innerlijke boodschap: woorden vullen je gedachten en emoties vullen je hart.

Je afstemmen

Neem de tijd om je verbonden te voelen met de energetische kracht die door je stroomt. Het geeft je een fijn gevoel. Het brengt je diep in contact met je totale zijn. Zo neem je veranderingen in je energie gemakkelijker waar.  
Je afstemmen op de energie begint al voor je je kaarten hebt aangeraakt. 

Adem rustig in en uit. Wees je bewust van waar en hoe je zit. Breng dan de focus naar je hart. Geef aandacht aan de energie in je buik en breng je aandacht daarna naar je stuitje. Voel je energie vanuit je stuitje en langs je ruggengraat naar boven stromen. Voel de energie als een zachte golf over je schouders rollen en langs je armen. Je voelt de energie in je handen en in je vingers. Beweeg zachtjes met je vingers en visualiseer hoe ze doordrongen zijn van jouw energie in verbinding met je totale zijn en het universum.

Open je hart voor de boodschap in de kaarten

Voel liefde voor jezelf en je tarotkaarten door je stromen. Liefde opent je hart, waardoor de boodschap van de kaarten je energetisch kunnen raken. Laat de beelden van de tarot je hart raken. Ze brengen je emoties in beweging. Ze helen je, bevrijden je, beschermen je, verzachten pijn en versterken je draagkracht. Accepteer de helende magie van de tarot. 

Laat je liefde in de tarot vloeien en voel de liefde terugstromen in de boodschap. Welke kaarten je ook trekt, de tarot stuurt die boodschap met liefde en doordrongen van een helende kracht. 

Zeg tegen jezelf : “Ik accepteer de helende kracht van de tarot.”Stuur rustgevende energie

Zodra je tarotkaarten omdraait, wordt je overspoeld door de boodschap. Emoties en gedachten komen in een stroomversnelling terecht. Als je dit ervaart, richt dan je aandacht op jezelf en geef jezelf liefde. Richt je aandacht daarna terug op de tarotkaarten. Stuur rustgevende energie naar de tarotkaarten die voor je liggen. Hierdoor stuur je rustgevende energie naar delen van jezelf, zowel in het nu als in de nabije toekomst. Je zal de kracht van de ondersteunende energie ook na de kaartlegging ervaren.
Sluit een legging af door je aandacht te richten op jezelf in de toekomst en stuur liefde naar jezelf. Je toekomstige zelf zal er heen dankbaar voor zijn.

Kaartleggen is een verwenmoment

Zodra je de kaarten vastneemt, geef je aan jezelf een krachtig signaal. Je maakt tijd om aandacht te geven aan jezelf en in het bijzonder je spirituele zelf, verbonden met je ziel. Aandacht geven aan je ziel is een verwenmoment. Je ziel is het waard om aandacht te krijgen. Jij bent het waard om de tijd te nemen om met je ziel te verbinden. Neem daarom regelmatig je kaarten vast. Gebruik geen ingewikkelde legpatronen, maar trekt maximaal drie kaarten. Kijk naar de tarotkaarten, kijk naar jezelf, kijk naar je ziel.

Jezelf en je kaarten zegenen

Jij hebt de kracht om jezelf en je tarotkaarten te zegenen, want jij bent verbonden met de bron. Zegen jezelf, je gevoelens, je gedachten, je lichaam, je tarotkaarten en de plaats waar je de kaartleggingen doet. Het is een krachtig signaal naar jezelf toe en laat je energie vrijer stromen.
De meest eenvoudige manier van zegenen is door je af te stemmen op universele liefde en ze door jou te laten stromen. Vul de ruimte met universele liefde. Je kan de ruimte krachtiger maken door een krachtplaats in te richten.

Creëer een krachtplaats

Kies een plekje in je huis dat je inricht als krachtplaats. Heb je een huisaltaar? Je huisaltaar is een uiterlijke voorstelling van je innerlijke heilige ruimte. Je eert jezelf door een plaats te maken die helemaal verbonden is met je energie en die jouw energie ondersteunt. Na een tijdje wordt dit zo’n krachtige plek, dat een blik op je krachtplaats al voldoende is om je innerlijke te doen stralen. Het hoeft er niet uit te zien als een altaar, je kan je krachtplaats inrichten zoals jij dat wil. Een mooie foto, je favoriete kristallen, een godinnenbeeld, tarotkaarten, je spirituele boeken, een affirmatie, bloemen, kaarsen, veren, schelpen, kruiden of wierook. Maak er een ankerplaats van, doordrongen van je spirituele energie.


Richt je krachtplaats in zoals jij dat wil!

De kracht van affirmatie

Hang je favoriete affirmatie op een zichtbare plaats. Zo geef je aan jezelf de boodschap dat het belangrijk is je te omringen met positieve en ondersteunende gedachten. Dit is heel belangrijk als je werkt met tarotkaarten. De boodschap van de tarot kan overweldigend zijn. Sommige tarotbeelden blijven lang op je netvlies gebrand. Een affirmatie zorgt voor een krachtige houding en een positieve focus, ook en vooral in moeilijke momenten.

Lees hier meer over in : 22 affirmaties bij de grote arcana en Tarot affirmaties

Kies een krachtkaart

Kies een tarotkaart die voor jou positief en betekenisvol is. Zeg de naam van de tarotkaart terwijl je het beeld van de kaart innerlijk oproept. Je kan dit doen als je bij je altaar staat of na een kaartlegging. Fluister de naam van je tarotkaart als je naar jezelf in de spiegel kijkt, een boom aanraakt of naar de maan kijkt. De energie van de kaart zorgt voor rust en richt je aandacht op wat het belangrijkste is in je leven, jezelf.


Neem deel aan een gratis doe-webinar !

 

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.