Je tarot groeipad

De tarot bestuderen is een groeipad

Je wil met tarot aan de slag! Misschien heb je al een tarotspel en doe je al kaartleggingen, maar vind je het moeilijk om te volgende stap in je manier van werken met tarot te zetten. Werken met tarot is uitdagend. Je leert niet enkel wat tarot is en hoe je er mee kan werken. Je leert ook veel over jezelf. Iedereen die leert werken met tarot doorloopt verschillende fases. Sommige blijven in de verkennende fases hangen en ontdekken dat tarotkaarten leuk zijn, maar toch ook niet helemaal past bij de manier waarop ze spiritueel willen leven. Sommige gaan verder en ontdekken de inzichten die verborgen liggen in de tarot. Langzaamaan verandert je manier van werken met tarot. Je ontwikkelt een persoonlijke stijl en misschien heb je, net als ik, zo'n diepe band met tarot dat het een onlosmakelijk deel van je (spiritueel) leven wordt.

Ik heb het tarot groeipad ingedeeld in vier fases. Fases waarin je telkens op een ander manier met tarot werkt en elk met hun eigen uitdagingen. De leercurve van je tarotpad vergelijk ik met een hockeystick. De vier fases noem ik de verkenningsfase, ontdekkingsfase, de transformatiefase en leven met de tarot als leidraad. Op de voorstelling staat er tussen elke fase een lijn, maar meestal glijd je langzaam naar de volgende fase als je 80% van de kennis/ervaring van een fase beheerst. De verkenningsfase

Herinner jij je eerste kennismaken met tarot? Misschien deed iemand een kaartlegging met tarotkaarten voor je, of je zag ze liggen in je favoriete spirituele winkel. Misschien aarzelde je om tarotkaarten te kopen omdat je dacht dat het moeilijk was om er mee te werken. Tarotkaarten prikkelen je aandacht en je voelt de interesse groeien om met tarotkaarten te werken. Je bekijkt enkele tarotspellen en leest over tarot in een magazine of boek. Je vraagt je af hoe je de tarot zou kunnen gebruiken. Je probeert een legpatroon uit en zoekt de betekenis van de kaarten in een boek. Misschien weet je nog niet zoveel over tarotkaarten en vind je het moeilijk om een tarotspel te kiezen dat bij je past. Je zoekt informatie over tarot op, maar kan nog geen onderscheid maken tussen nuttelozen en waardevolle informatie. Misschien geraak je een beetje ontmoedigd en blijft je kaartspel na een tijdje onaangeroerd in de la liggen.

Vraag je af:

Past tarot bij mij de manier waarop ik graag spiritueel leef? Is dit het juiste moment in mijn leven om tarot te omarmen als spiritueel instrument? Kan ik tijd vrijmaken om me te verdiepen in de tarot?

Mijn advies:

  • Neem je tarotkaarten regelmatig in je handen. Hoe vaker je dit doet hoe sterker de band is tussen jezelf en de kaarten
  • Lees de blogartikels op Divona, ze zijn bedoeld om liefde voor tarot te laten groeien.
  • Bekijk de pagina veel gestelde vragen over tarot, ik heb elke vraag over tarot uitgebreid beantwoord.
  • Lees een boek over tarot met aandacht voor de taal van de symboliek in de tarot

De ontdekkingsfase

Als je regelmatig de tarotkaarten in de hand neemt en informatie over tarotkaarten opzoekt, dan weet je wat tarot is en wat je er mee kan doen. Je hebt ontdekt dat tarot meer is dan kaarten waarmee je kan voorspellen. Je voelt je geraakt door de mystieke kennis in de tarot en voelt dat werken met tarot bij je past. Je wilt je talent om te werken met tarot verder ontwikkelen. Nu moet je je weg zoeken door massa aan informatie die beschikbaar is over tarot.

Vraag je af:
Hoe kan ik tarot inplannen in mijn agenda? Hoeveel geld ik wil uitgeven aan tarotspellen, boeken, cursussen en workshops?

Mijn advies:

De transformatiefase

Jij weet wat tarot is! Je weet ook dat je grenzen moet stellen aan het aantal spellen waarmee je wil werken. Je ontwikkelt een eigen stijl en eigen visie, waarbij je bewust kiest hoe je wel en niet werkt.

Vraag je af:
Op welke manier wil ik werken met tarot, zodat het voor mij een blijvende bron van kracht, wijsheid en spiritueel geluk is?

Mijn advies:

  • Maak een selectie van de tarotspellen waar je de volgende jaren mee wil werken.
  • Maak per grote arcana een overzicht van traditionele en persoonlijke duiding van de symboliek
  • Experimenteer en varieer in je meditaties, rituelen en legpatronen
  • Blijf nieuwsgierig naar kennis en nieuwe inzichten

Spiritueel leven met de tarot als leidraad

Geniet van de tarot als metgezel op je levenspad. De tarot is in alle aspecten van je spiritueel leven doorgedrongen en de energetische verbinding tussen jezelf en de tarotbeelden is krachtig.
De beelden zijn actieve communicatiekanalen tussen je bewuste en onbewuste zelf, tussen je aardse identiteit en je zielsidentiteit, tussen jou en het goddelijk universum.

Vraag je af:
Ben ik bereid mezelf te zien als een spiritueel wezen dat altijd verbonden is met de totale eenheid?  Accepteer ik dat er geen onderscheid is tussen mij, de tarot, het leven, de scheppingskracht en het universum?

Mijn advies:

  • Zie de tarotkaarten als een hulpmiddel om je te verbinden met je innerlijke tarotbeelden
  • Gebruik tarot om magisch te leven en je scheppingskracht te gebruiken om je eigen unieke levenspad te bewandelen.


Ik wens je veel succes en inspiratie op je tarotpad!


Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.