Je tarot groeipad

Net als alles dat je wil leren, heeft ook tarot zijn typische struikelblokken. De leercurve van je tarotpad vergelijk ik met een hockeystick.De vier fases noem ik de verkenningsfase, ontdekkingsfase, de transformatiefase en leven met de tarot als leidraad. Op de voorstelling staat er tussen elke fase een lijn, maar meestal glijd je langzaam naar de volgende fase als je 80% van de kennis/ervaring van een fase beheerst.

De verkenningsfase

De fase waarin je de tarot op je levenspad ontmoet en interesse voelt groeien. Je bekijkt enkele tarotspellen en leest over tarot in een magazine of boek. Je vraagt je af hoe je de tarot zou kunnen gebruiken. Je probeert een legpatroon uit en zoekt de betekenis van de kaarten in een boek.
Je zoekt informatie over tarot op, maar kan nog geen onderscheid maken tussen waardevolle en nutteloze informatie. Misschien geraak je een beetje ontmoedigd en blijft je kaartspel na een tijdje onaangeroerd in de la liggen.

Vraag je af :
Is dit het juiste moment in mijn leven om tarot te omarmen als spiritueel instrument? Kan ik tijd vrijmaken om me te verdiepen in de tarot?

Mijn advies :

 • Lees de blogartikels op Divona, ze zijn bedoeld om liefde voor tarot te laten groeien.
 • Bekijk de pagina veel gestelde vragen over tarot, ik heb elke vraag uitgebreid beantwoord.

De ontdekkingsfase

Je weet wat tarot is en wat je er mee kan doen. Je wilt je talent voor tarot verder ontwikkelen. Nu moet je je weg zoeken door massa aan informatie die beschikbaar is over tarot.

Vraag je af :
Hoe kan ik tarot inplannen in mijn agenda? Hoeveel geld ik wil uitgeven aan tarotspellen, boeken, cursussen en workshops?

 Mijn advies

 • Lees mijn pagina met veel gestelde vragen over tarot nog eens opnieuw, want dat helpt je echt verder op je pad
 • Koop een Rider Waite tarot (als je die nog niet hebt) en bekijk regelmatig de kaarten. Leg jezelf geen druk op.
 • Noteer je ideeën over tarot in een schrift of koop een leuke tarot journal zoals die van de Modern Witch Tarot
 • Maak de oefeningen in Tarot voor iedereen.
 • Volg een basis cursus tarot
 • Lees boeken van auteurs gespecialiseerd in tarot : Marcus Katz, Mary Greer, Rachel Pollack, Benebell Wenn, Robert Place, Hajo Banzhaf

De transformatiefase

Jij weet wat tarot is! Je weet ook dat je grenzen moet stellen aan het aantal spellen waarmee je wil werken. Je ontwikkelt een eigen stijl en eigen visie, waarbij je bewust kiest hoe je wel en niet werkt.

 Vraag je af :
 Op welke manier wil ik werken met tarot, zodat het voor mij een blijvende bron van kracht, wijsheid en spiritueel geluk is?

 Mijn advies

 • Maak een selectie van de tarotspellen waar je de volgende jaren mee wil werken.
 • Maak per grote arcana een overzicht van traditionele en persoonlijke duiding van de symboliek
 • Experimenteer en varieer in je meditaties, rituelen en legpatronen

Spiritueel leven met de tarot als leidraad

Geniet van de tarot als metgezel op je levenspad. De tarot is in alle aspecten van je spiritueel leven doorgedrongen en de energetische verbinding tussen jezelf en de tarotbeelden is krachtig
De beelden zijn actieve communicatiekanalen tussen je bewuste en onbewuste zelf, tussen je aardse identiteit en je zielsidentiteit, tussen jou en het goddelijk universum.

Vraag je af :
Ben ik bereid mezelf te zien als een spiritueel wezen dat altijd verbonden is met de totale eenheid?  Accepteer ik dat er geen onderscheid is tussen mij, de tarot, het leven, de scheppingskracht en het universum?

Mijn advies

 • Zie de tarotkaarten als een hulpmiddel om je te verbinden met de tarotbeelden
 • Gebruik tarot om magisch te leven en je scheppingskracht te gebruiken om je eigen unieke levenspad te bewandelen.


Ik wens je veel succes en inspiratie op je tarotpad!

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.