Kun je de toekomst voorspellen?
08 augustus 2022 

Kun je de toekomst voorspellen?

De toekomst bestaat niet

De toekomst is niet zichtbaar en nog niet gemanifesteerd. Enkel het nu is de realiteit, je ware toestand. Die toestand bestaat uit energie : oude energie uit het verleden, de energie die nu stroomt en energie die in de toekomst kan stromen. Een kaartlegging maakt die energie zichtbaar.

De tarotkaarten in een kaartlegging spiegelen je ware energetische toestand. In een kaartlegging zie je de energie uit het verleden en mogelijke toekomst samen met de energie die nu stroomt. De energie die nu stroomt is het meest helder. De energie uit het verleden is altijd vertroebeld, bevat geen levenskracht en wordt vaak al hinderlijke ervaren voor de energie die nu stroomt. De energie die in de toekomst zal stromen, zit nog in de wachtkamer. Daar kan ze lang of kort zitten. Soms wordt ze meteen zichtbaar, soms verdwijnt ze en soms blijft ze geduldig wachten.

De energetische wachtkamer

Als jij je richt op het voorspellen van de toekomst die nog in je energetische wachtkamer zit, dan aanvaard je dat je dingen zal waarnemen die zich zeker zullen manifesteren. Je zou kunnen zeggen dat ze als eerste aan de beurt zijn en al in de startblokken zitten. In diezelfde kamer zit ook een toekomstige energetische manifestatie die zich achter een plant verstopt. Die twijfelt of ze wel in de goede wachtkamer zit. Zelfs al zou je willen dat die toekomst zich manifesteert, de kans is groot dat ze achteraan in de wachtrij blijft aanschuiven.
Misschien is er ongeduldige energie, die niet bereid is te wachten tot ze aan de beurt is. Die energie ziet geen manifestatiemogelijkheid en verdwijnt uit de wachtkamer. Sommige energie is erg belangrijk en geduldig. Het is een energie die verbonden is met je zielsmissie. Die observeert de energie die aanwezig is in je wachtkamer. Die energie gaat enkel in de startblokken staan als ze denkt dat het goede moment van manifestatie is aangebroken. Als ze zich manifesteert beïnvloedt ze alle andere energie die nu stroomt en brengt ze je leven in een energetische stroomversnelling.


Is het zinvol om de toekomst te voorspellen?

Ja, je brengt je innerlijke potentiële energie in kaart en hierdoor krijg je inzicht in jezelf. Als je de energie in je innerlijke wachtkamer kent, kan je de energie die nu stroomt aanpassen zodat de energie die jij graag zou manifesteren meer ruimte krijgen om in actie te komen. Een kaartlegging zet altijd een innerlijke dialoog in gang. Je gaat (soms bewust, maar meestal onbewust) gesprekken aan met de energie in je wachtkamer. Dit leidt tot een reorganisatie binnen je energetische wachtkamer. Misschien schuift de energie die bang is om zichtbaar te worden toch naar voren in de rij. Misschien trapt energie die je minder leuk vindt het af, zodat er ruimte is voor nieuwe energie. Misschien kan je de energie verbonden met je ziel overtuigen om actief te worden. En wat pas echt magisch is…. Je kan energiedelen, vooraleer ze zich manifesteren, aanzetten om zich met elkaar te verbinden. Zo werken ze samen, vormen ze samen een energetische rivier en geven ze samen je toekomst vorm.

Kan er zich een andere toekomst manifesteren dan voorspeld?

Ja en dat is helemaal oké. Toekomst voorspellen is kijken naar de energetisch wachtkamer en ik heb je net uitgelegd, hoe dit werkt. Zodra je kijkt naar je toekomst, zodra jij weet welke energie zich zal manifesteren, verandert je de toekomst. Wat klaar zit om te manifesteren zal je niet kunnen tegenhouden. Er is energie aanwezig die zich zonder de kaartlegging niet zou manifesteren; Er is ook ongewenste energie die afdruipt  door de kaartlegging en het nieuwe inzicht. De toekomst voorspellen via tarot is magie. Niet enkel omdat je zo visualiseert wat onzichtbaar is, maar vooral omdat je bewust en onbewust de onzichtbare energie beïnvloedt, nog voor dat ze zich manifesteert.
Heb je een persoonlijke jaarlegging, lees dan elke maand welke energie er voor die maand in de wachtkamer zit en ...

 
laat de magie ontstaan

Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigers Ik bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.