Omarm je Innerlijke Koningin
25 augustus 2022 

Omarm je Innerlijke Koningin

Het archetype van de Koningin

Het archetype van de Koningin staat symbool voor het volledige potentieel van een vrouw, ingewijd in het mysterie van het leven. Haar spirituele essentie is verbonden met de levensenergie. Elke vrouw draagt dit archetype van heelheid in zich. Het is haar natuurlijk instinct om het leven in al haar aspecten te koesteren.
De vrouw als Koningin staat in het stille middelpunt van het leven. Zij belichaamt elk aspect van het leven. Alles wat ze doet ervaart ze als een dans, met de universele levensenergie als danspartner.

Leven vanuit je centrum

Vanuit haar eigen centrum observeert ze de wereld. Ze is zich bewust van wie ze is.
Ze ervaart eenheid met het universum, maar tegelijk innerlijke spanningen. In het leven wordt ze geconfronteerd met conflicten, want ze leeft in wereld die dualistisch is. Voortdurend wordt ze uitgedaagd om haar verbinding met het universum sterker te maken. Ze is bereid om al haar emoties te ervaren, omdat ze weet dat ze via haar emoties haar unieke kracht kan ontdekken. Ze aanvaardt haar lichaam en haar leven zonder grenzen. Ze laat zich niet meeslepen door veranderingen in de zichtbare wereld. Ze ervaart totale controle over zichzelf, maar laat de behoefte om de wereld te controleren los. Het is nooit haar taak geweest om de wereld op haar schouders te laten rusten. Ze geeft zich over aan de universele kracht van het leven.
Vanuit haar eigen centrum, kan ze angst loslaten, omdat ze ervaart dat het universum haar leidt tijdens haar levensdans. Voor altijd is ze verbonden met haar eigen middelpunt en daarom kijkt ze vol vertrouwen naar de toekomst. Ze gaat nergens heen, want altijd blijft ze bij zichzelf. Ze heeft alles dat ze nodig heeft, voelt zich compleet. Hierdoor ervaart ze innerlijke stilte en kan ze het leven aanschouwen met een open blik. De Koningin weet wie ze is en aanvaardt zichzelf zonder schroom. Ze zoekt geen bevestiging van anderen, want niemand kan in haar schoenen staan.

tarotkaarten

Omarm de Koningin in jezelf

Ga midden in je eigen leven staan en kijk rond zonder te oordelen, zonder kritische te denken, zonder je te verbinden met de wereld om je heen.
Voel de rust neerdalen in je hart. Voel hoe beperkende emoties en gedachten oplossen in de stilte.
Beloof aan jezelf om regelmatig je innerlijke Koningin aandacht te geven. Haar aanwezigheid in jezelf te eren, door bewust jezelf centraal te stellen, zonder anderen te schaden.
De innerlijke Koningin zal je leren om je leven met een open blik te bekijken, je rust schenken en je hart openen. Kies voor het universum als danspartners, telkens je de innerlijke Koningin wil ervaren. Ze is levensecht en niet helemaal perfect. Ze heeft geen behoefte om zichzelf te idealiseren, maar is elk moment 100 % Koningin

Priesteres van het Universum

Een vrouw die haar innerlijke Koningin omarmt, aanvaardt haar emoties, leeft onbegrensd en staat voor wie ze is. Ze voelt zich niet beperkt door haar taken. Ze voelt zich niet bepaald door haar plaats binnen de samenleving.
Door zichzelf vol overgave te omarmen, toont ze zichzelf als priesteres van het universum. Ze herinnert er ons aan dat we zowel lichaam als ziel zijn, zowel menselijk als goddelijk, vorm en vormloos. Ze eet, drinkt en heeft lief. Ze wordt verliefd, hunkert en zorgt voor anderen. Ze struikelt op haar levenspad en worstelt met haar schaduw.
Ze geniet, lacht en huilt. Ze viert successen en betreurt tegenslagen. Niets weerhoudt haar te leven vanuit haar kracht, vanuit haar eigen centrum.
Ze laat haar gedachten dwarrelen, zonder schaamte. Wie ben ik? Wat doe ik op aarde? Waar kom ik vandaan?
Terwijl ze danst in haar eigen licht, beantwoordt het leven al haar vragen.

 P.S. iedereen heeft een innerlijke Koningin! 
Over de schrijver
coach voor spirituele zoekers en innerlijke ontdekkingsreizigersIk bewandel een spiritueel levenspad met de tarot als leidraad. In mijn visie op spiritueel leven staat verbinding centraal. Verbinding zorgt voor helderheid op je pad, inzicht in jezelf, maar vooral voor het ervaren van geluk. Spiritualiteit in het dagelijks leven integreren is belangrijk om elke dag de vruchten van spirituele verbinding te plukken. Spiritueel leven is leven in het nu, met de blik op de toekomst.