de Magiër in de tarot

De Magiër

De eerste figuur waarin de Dwaas transformeert, is de Magiër. Meteen schiet hij in actie, want hij heeft heel wat te doen. Zijn eerste taak is het verbinden van de hemelse energie met de materie. Dit doet hij door zijn gedachten te bundelen om zijn wil tot uitdrukking te brengen. Hij schept zijn eigen wereld.

Op zijn altaar heeft hij de vier elementen die hij hiervoor gebruikt: een beker (emotie), een zwaard (denken), een staf (inspiratie) en een munt (materie). De tarotkaarten weerspiegelen een cyclisch proces van zelfontwikkeling. De Magiër bevindt zich zowel aan het einde als het begin van dit proces, daarom is dit zowel de kaart van helder weten als van zinsbegoocheling.

Jezelf leren kennen is een ontdekkingsreis zonder einde. Twee symbolen wijzen hierop: het oneindigheidsteken boven zijn hoofd en zijn riem. Als je goed kijkt zie je dat de riem een slang voorstelt die in zijn eigen staart bijt. Dit is een oud mystiek symbool dat over de hele wereld voorkomt. Het stelt oneindigheid voor, het natuurlijk cyclisch proces, de verbondenheid van alles en de ondeelbare eenheid.

De Magiër heeft nog een lange weg te gaan langs een pad dat hem door diepe dalen zal leiden. Aan zijn voeten groeien twee bloemen die hem zullen vergezellen tijdens de ontdekkingstocht naar zichzelf. De rode roos is een teken van levenskracht en de witte lelie stelt heiligheid en zuiverheid voor.


Meer weten over tarot?
Lees mijn antwoorden op veel gestelde vragen over tarot.