de Magiër in de tarot

Tarotkaart De Magiër

De Magiër komt in actie.

De eerste figuur waarin tarotkaart de Dwaas transformeert, is de Magiër. Meteen schiet de Magiër in actie, want hij heeft heel wat te doen. Zijn eerste taak is het verbinden van de hemelse energie met de materie. Dit doet hij door zijn gedachten te bundelen om zijn wil tot uitdrukking te brengen. Hij schept zijn eigen wereld.

Op zijn altaar heeft hij de vier elementen die hij hiervoor gebruikt: een beker (emotie), een zwaard (denken), een staf (inspiratie) en een munt (materie). De tarotkaarten weerspiegelen een cyclisch proces van zelfontwikkeling. De Magiër bevindt zich zowel aan het einde als het begin van dit proces, daarom is dit zowel de kaart van helder weten als van zinsbegoocheling.

Jezelf leren kennen is een ontdekkingsreis zonder einde. Twee symbolen wijzen hierop: het oneindigheidsteken boven zijn hoofd en zijn riem. Als je goed kijkt zie je dat de riem een slang voorstelt die in zijn eigen staart bijt. Dit is een oud mystiek symbool dat over de hele wereld voorkomt. Het stelt oneindigheid voor, het natuurlijk cyclisch proces, de verbondenheid van alles en de ondeelbare eenheid.

De Magiër heeft nog een lange weg te gaan langs een pad dat hem door diepe dalen zal leiden. Aan zijn voeten groeien twee bloemen die hem zullen vergezellen tijdens de ontdekkingstocht naar zichzelf. De rode roos is een teken van levenskracht en de witte lelie stelt heiligheid en zuiverheid voor.

Duiding van de Magiër op basis van de vraag.

De Magiër is een zelfbewuste en sterke persoonlijkheid. Zijn aanpak is gericht op het behalen van resultaat. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en past zijn aanpak enkel aan als dit noodzakelijk is om zijn doelstelling te bereiken. Hij is wilskrachtig en koppig. 

Element aarde / zichtbare wereld, alledaagse leven
Zichtbaar resultaat is erg belangrijk voor de Magiër. Het is het bewijs dat zijn aanpak juist is. Als plannen ondanks zijn inzet niet worden gerealiseerd kan dat hem onzeker maken. Toch zal hij proberen die onzekerheid te verstoppen achter arrogant gedrag. Hoewel hij een goede prater is en zijn ideeën goed kan verwoorden, is hij niet het type dat open kaart speelt. Net dat karaktertrekje vinden velen onaangenaam aan hem. Anderen hebben vaak het gevoel dat er bij het maken van afspraken altijd een adertje onder het gras schuilt.
Hij is erg vindingrijk, bij problemen zoekt en vindt hij altijd een uitweg.
In samenwerkingen gaat de Magiër ervan uit dat zijn aanpak de juiste aanpak is. Dit komt o.a. doordat hij enkel zijn eigen denkvermogen vertrouwd en beslissingen niet uit handen wil geven.

Element lucht / vragen over het innerlijke mentale leven
De Magiër is helemaal in zijn nopjes als hij plannen kan bedenken. Hij weet duidelijk wat hij wil, bepaald de doelstellingen die hij wil bereiken en bereidt zijn acties meestal goed voor. Hierbij overschat hij zichzelf wel eens : hij grijpt te hoog, werkt te snel en verliest de controle. Dit komt zijn humeur niet ten goede en dan reageert hij kortaf. Zeker als hij nog weinig (levens)ervaring heeft, ontbreekt het hem aan realiteitszin. Hij komt dan drammerig en arrogant over in zijn manier van communiceren. Regelmatig uit hij kritiek op anderen, maar hij ziet dit als een positieve daad om iemand te ondersteunen bij het maken van keuzes. Hierdoor raakt hij vaak de verkeerde snaar bij iemand, ook al was dit niet de bedoeling. Complimenten leren geven en de kritiek geven op een genuanceerde manier zijn voor hem een uitdaging.

Element water / vragen over het innerlijke emotionele leven
De Magiër is niet het type dat zijn hart volgt of zich laat meeslepen door emoties. Hij bekijkt de wereld en anderen vanuit een rationeel denkkader, waarin emoties geen enkele waarde hebben. Hij vindt emoties een teken van zwakte. Hierdoor heeft hij de neiging om emoties te verdringen en geen aandacht te besteden aan emoties van andereen.
Hij is zich vaak niet bewust van het effect van zijn woorden op anderen.  Hij begrijpt niet dat zijn rationele manier van communiceren emotionele reacties bij anderen oproept. Hierdoor geraakt hij gefrustreerd, want hij voelt zich niet begrepen. Hij analyseert de wereld op een rationele manier, kijkt naar oorzaak en gevolg en laat zich bij het maken van keuzes leiden door het verstand. Pas als hij de signaalfunctie van zijn eigen emoties en die van anderen leert decoderen, hecht hij waarde aan emoties.

Element vuur / vragen over de essentie van jezelf en spiritueel leven
De Magiër heeft het vurig verlangen om een authentiek leven te leiden. Hij wil de held zijn in zijn eigen verhaal. Hij weet wat hem energie geeft en geeft dit ook door aan anderen en de hele wereld. Hij heeft voeling met de essentie van zijn bestaan en geeft hier vorm aan. Om succes te ervaren zal hij al zijn talenten moeten gebruiken, nieuwe talenten ontwikkelen en zichzelf moeten heruitvinden.
Zijn ziel voedt zijn dromen en zijn ego het waarmaken ervan. Magisch leven is voor hem zijn ego in dienst stellen van zijn zielsmissie. Een Magiër laat zijn ambities voeden door zijn ziel en maakt van zijn leven goud. Hij verbindt het hier en nu met de toekomst en vervult hierin zijn unieke rol.Meer weten over tarot?
Lees mijn antwoorden op veel gestelde vragen over tarot.